Esthetique La Belle
Bloklaan 20a
3632 NX LOENEN AAN DE VECHT

0294232428

IPL (Intense Pulsed Light)

IPL (INTENSE PULSED LIGHT)  


Voor wie is IPL geschikt

U kent het wel, dat tijdrovende en vaak pijnlijke ontharen door middel van elektrisch epileren, harsen, waxen of scheren. Of het gebruik van ontharingscrèmes met een goede kans op ongewenste allergische reacties. Het resultaat van al deze methodes is dat de ongewenste beharing na verloop van tijd toch weer terugkomt. De enige afdoende remedie is hier de vernietiging van het haarzakje. Dit kan door middel van lasertechniek of middels de IPL technologie. In principe is de behandeling voor iedereen geschikt. Een voorwaarde is wel, dat vooraf beoordeeld wordt of er kans is op een goed resultaat. De huid mag bijvoorbeeld niet heel donker zijn en de haren niet zeer blond of grijs.

Hoe werkt de behandeling

Het te behandelen gebed wordt geschoren, waarna een verkoelende gel wordt aangebracht. Vervolgens wordt het handstuk op de huis gebracht. Bij het ontharen dringen krachtige lichtinpulsen de haren binnen. Geleid door het pigment van het haar, dringt de vrijkomende warmte/energie door naar de haarfollikels die daardoor worden uitgeschakeld. De omliggende huid en het weefsel worden niet beschadigd. Deze techniek is zeer geavanceerd en betrouwbaar.

Hoe lang duurt een behandeling?

Dit is afhankelijk van het oppervlak wat behandeld moet worden. Een bikinilijn neemt gemiddeld een kwartier in beslag. Elke lichtflits middels de IPL technologie behandelt een gebied van 3,5 centimeter lang en 1 centimeter breed. Hierdoor worden vele haarfollikels per flits uitgeschakeld.

Resultaat met laser of IPL

Bij de eerste behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase zijn. Elk mens heeft echter altijd vele haren in de zogenaamde rustfase en deze haren worden NIET tot de wortel door het flitslicht geraakt. Een aantal weken na deze eerste behandeling komen de haren uit hun rustfase in de groeifase. Pas dan zijn ze ontvankelijk voor het licht en/of laser. Men moet daarom rekenen op meerdere behandelingen. Gemiddeld zo'n 6 behandelingen.

Is de behandeling pijnlijk?

De ontstane warmte tijdens de behandeling is vergelijkbaar met zonnebrand. Een verdoving is niet nodig. De behandeling is eigenlijk voor iedereen goed te doen.

Enkele kenmerken van de behandeling
Behandelduur: gemiddeld 20 minuten.
Resultaat: gemiddeld na 6 behandelingen.
Behandelinterval: 4 tot 6 weken.

IPL BEHANDELINGEN  

Duurzame ontharing
Huidverbetering
Couperose
Pigment
Acne
PRIJS OP AANVRAAG